Политика за приватност

Политика за приватност

Ние, во horseriding.com.mk, („ horseriding.com.mk“ или „ние“) ја создадовме оваа политика за приватност за да ја покажеме нашата цврста посветеност при заштита на вашите лични информации и да ве информираме за тоа како се однесувате со нив. Оваа политика за приватност важи само за трансакции направени на веб страницата и собрани податоци на horseriding.com.mk. Ве молиме, периодично прегледувајте ја оваа политика за приватност за да проверите дали има ревизии, бидејќи може да ја ажурираме од време на време. Оваа политика за приватност последен пат беше ревидирана на 10 јануари 2018 година. Секој пат кога ќе ја посетите страницата или ќе ни дадете информации, со тоа ги прифаќате практиките опишани во оваа политика за приватност во тоа време.

Вашата IP адреса

Како и повеќето веб страници за е-трговија, секој пат кога ќе ја посетите страницата, ние може автоматски да ја собираме вашата IP-адреса и веб страницата од која сте дојдени. Со цел да ја администрираме и оптимизираме страницата за вас и да дијагностицираме проблеми со нашата страница, ние може да ја користиме вашата IP адреса за да помогне во процесот на идентификација, за собирање широки демографски информации за вас и за други цели.

Колачиња

Како и повеќето веб страници, страницата користи колачиња за да ги следи вашите набавки, резервации, информации што ги доставувате и други активности на страницата, а исто така и да го подобри вашето искуство на страницата. Ние исто така може да користиме колачиња за да доставиме содржина специфична за вашите интереси, да ја зачуваме вашата лозинка и да зачуваме други лични и финансиски информации за да не мора повторно да ги внесувате секој пат кога ќе ја посетите страницата. Огласувачите и другите трети страни, исто така, можат да постават колачиња на вашиот прелистувач. Ако не сакате да ги дозволите или прифатите овие колачиња, делот „помош“ на лентата со алатки на повеќето прелистувачи ќе ви каже како. Меѓутоа, ако поставите прелистувачот да не дозволува или прифаќа колачиња, можеби нема да можете да пристапите до одредени карактеристики или области на страницата.

Доверливост на податоците

Секоја информација што ја давате, дали како дел од вашиот „Кориснички профил“ или како дел од резервацијата, се смета за дел од вашата лична сметка на horseriding.com.mk. На horseriding.com.mk, ние веруваме дека вашите лични информации – вклучувајќи ги и вашите информации за купување, контакт и кредитна картичка – заслужуваат заштита. Ние ги собираме овие информации и ги чуваме на безбеден начин. Вашите лични податоци нема да бидат откриени на компании од трети страни.

Информации што не ги споделуваме со другите

horseriding.com.mk не споделува, продава или тргува со е -маил адреси, информации собрани како дел од анкета или конкретни детали за вас или вашето домаќинство. Ние не придонесуваме или не учествуваме во споделени или кооперативни бази на податоци, кои им даваат пристап на другите компании да дојдат до вашите лични информации. Ние не објавуваме кредитна картичка или финансиски информации за употреба од други компании. И за приватност и за безбедност, сите трансакциски информации што се пренесуваат помеѓу клиентите и нашата веб-страница се пренесуваат во шифриран формат и сите информации за кредитните картички се чуваат во високо безбедна компјутерска средина.

Како ги користиме демографските информации

Ние користиме демографски информации за да ја прилагодиме страницата и комуникациите според интересите на нашите корисници. Може да споделуваме анонимни, собрани (групирани) демографски информации. Ние нема да ги споделиме вашите лични информации, финансиски информации или информации за резервација на јавна агенција според оваа политика за приватност.

Линкови до други сајтови

Регистрираните корисници може да одлучат да примаат линкови до други страници за кои мислиме дека ќе уживате. Овие сајтови работат независно од horseriding.com.mk и имаат воспоставено сопствени политики за приватност и безбедност. За најдобро искуство на интернет, силно ве охрабруваме да ги прегледате овие правила на која било страница што ќе ја посетите.

Безбеден сервер

Оваа страница користи најнова технологија за да се осигура дека вашите лични и платежни информации се постапуваат со доверливост и безбедност. Сите лични информации што ги давате преку оваа веб-страница се шифрираат преку безбедна серверска технологија со користење на Secure Socket Layers (SSL). Откако ќе се шифрираат, овие информации патуваат од вашиот компјутер до нашите сервери. Само откако вашите информации ќе стигнат до нашите сервери, вашите информации се дешифрираат и се пренесуваат на системот за резервации horseriding.com.mk. Оваа технологија обезбедува сигурност на вашите информации.