Нашиот Тим

Васко Величковски

THE BOSS

Васко веќе десет години го промовира туризмот за јавање. Бидејќи коњите се во неговото семејство две генерации, тој има посебна врска со овие неверојатни суштества.

Животната страст за спортот јавање и одбивноста кон градовите и нивната бучна средина, го тераат Васко да го поминува најголемиот дел од слободното време во планините на Националниот парк Маврово, поточно во селото Галичник, место од каде што потекнува неговото семејство. Неговата страст се претвори во професија во моментот кога ги започна јавачките тури на ранчот Шерпа.

Васко е професионален водич и тренер за јавање, течно зборува англиски јазик и е секогаш подготвен да го подготви својот коњ за јавање и да ве одведе во нова авантура.

Покрај управувањето со турите за јавање на ранчот Шерпа, тој работи како водич за јавање коњи шест месеци во текот на летото и како бесплатен водич за скијање во текот на зимата.

Рамадан

Водич

Семин

Водич