Храна

Традиционалната македонска исхрана се состои од едноставноста и квалитетот на производот за конкретната сезона. Лебот е кралот, но месото е круна на трпезата.

Без модерни сосови или незгодни суфлеа, или проблематични комбинации, или чудни егзотични состојки. Сол, црвен пипер, нане, магдонос, кромид и лук. Ореви, шумски плодови, мали (со не премногу убав изглед), но полни со вкус и арома на јаболка.

Локалното вино, ракијата и оцетот се познати по својот извонреден вкус и квалитет низ целиот свет.

Месото доаѓа од животно кое го живеело својот живот пасејќи по богати тревни пасишта на височина, слободно шетајќи во својот природен животен циклус.

Млечните производи се произведуваат без хемикалии, засилувачи на вкусот, преку традиционални природни процедури. Локалните бели сирења се синоним за овој регион. „Галичко сирење“ е бренд.

Ранч

Ранчот се наоѓа на околу 1км оддалеченост од селото Галичник, на 1500 метри надморска височина.

Опкружено е со недопрената природа на Националниот парк Маврово. Нашите коњи живеат тука во текот на летото. Ресторан и тоалети се достапни на локацијата и сместување во блиските села.

Сместување

Покрај камповите на високи планини, сместувањето вклучува Куќа за гости Царевец, Хотел Калин, Мотел Топила (во селото Гари) и Хотел Неда (во селото Галичник).

Мотел Топила
Хотел Неда
Хотел Бистра Маврово
Хотел Калин
Царевец Гостинска Куќа